Gör det bara!

Ni vet den där känslan av att vilja hoppa över dagens planerade pass. Alla ursäkterna som kan snurra runt i huvudet. "Jag är nog lite för trött för att träna idag" blir till "Jag har nog lite ont här eller där" som sedan fortsätter till "Jag är kanske värd en vilodag idag". Det här är bara några exempel. Kommer man ens i närheten av dessa tankar som är mer likt dumma ursäkter för att inte träna. Då tycker jag att man ska göra helt tvärtom. Gör det bara. Träna! Kroppen kommer tack dig efteråt.
 
Imorse kände jag mig helt slut, verkligen jättetrött och med en liten känning av huvudvärk. Den där typiska känslan som kan få vem som helst att hoppa över det där planerade passet för dagen. Jag tror ni fattar vid det här laget vad jag menar. Jag slängde i alla fall med mig kläderna till dagens planerade gympass. Under förmiddagen satt jag vid min kontorsplats som vanligt och alla möjliga ursäkter rullade runt i huvudet likt dem jag nämnde ovan. Men då jag suttit i många timmar igår under ett möte på Arlanda så visste jag att för att bli människa igen så behövdes ett pass brännas av. Jag sket i huvudvärken och tröttheten och alla dumma ursäkter. Reste mig från min kontorsplats och gick ner till gymmet. Redan efter att den kortare uppvärmningen var klar kände jag mig som en fighter igen. Brände av det bästa gympasset på länge. Med det här vill jag säga att det finns fan inga ursäkter. Finns tanken på träning där så gör det bara! Finns inte tanken där så gör det i alla fall! Träna! För jäklar så bra vi alla mår av att träna regelbundet. Alla behöver det på ett eller annat vis för att må bra.
 
 
 
Som sagt. Även fast min morgon började med huvudvärk och trötthet så avslutades den med ett grymt gympass på lunchen där jag till och med fick hänga på mig vikter för att göra det tyngre idag. Gör det bara!

Summering av helgen

Drog till Sälen och stugan på Hemfjällstangen denna helg också. Hade egentligen andra planer hemma i Avesta med en massa härliga vänner men då det varit några tuffa veckor på det personliga planet så drog jag mig undan för att kunna vända på steken. Jävla höstdepression som alltid kommer denna tid varje år.
Träningen är självklart den bästa medicinen mot det! Därför styrde vi mot fjällen igen för att nu få till några härliga löppass.

 

Slutade med en massa härlig brainstorming om framtidssysslor och intressen. Vad som ska satsas mer på och inte. Pass nr 1 gick av stapeln på lördagen och sprang då alla gatorna på Hemfjällstangen. Avslutade med backintervaller i brantaste backen kyrkbacken. 5x30sek så snabbt jag bara kunde och orkade.

 

Pass nr 2 blev av idag söndag och efter att jag kände av lite i benen från dagen innan så beslutade jag för att köra samma runda igen men då på ett mer kontrollerat sätt. Tycker mig lyckades rätt bra med det så summeringen av denna helg blev ca 2 timmar löpning i blandad terräng med en massa långa och sega backar. Plus intervallerna då.

 

"Riktiga Karlar"avsnitt 1

Som jag längtat till denna serie efter att sett trailern och reklamen för ett tag sedan på tv4. Ett gäng "riktiga karlar" ska tränas och coachas av Jonas Colting för att efter 4 månader kunna ta sig an ett triathlon på olympisk distans. Kolla in det första avsnittet så får ni själva se hur de lever. Hur lite de egentligen tänker på sig själva och hur de ser på sin egen hälsa. Eller ja dem tar inte hand om sig själva alls skulle jag säga.
Min stora förebild i hälsa, träning och livsstil kommer alltså coacha ett gäng "riktiga karlar" i denna serie och försöka få dem tränade för ett triathlon. Det här kommer bli riktigt intressant och inte särskilt lätt skulle jag tro!
 Kan erkänna att det här första avsnittet gav mig en ordentlig motivationsboost!
 
Se länken nedan för avsnitt 1.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg