Goda och nyttiga Paleorecept till Påsk

Dessa goda Paleobakverk är svingoda och passar perfekt att göra nu till påsken. Ät dessa istället för alla kilon godis man vanligtvis trycker i sig. Jag lovar att ni kommer må bättre av dessa alternativen. Recepten nedan är direkt tagna från min sambos blogg idasbakning.blogg.se
 

Chokladbollar Paleo

15 mars 2016, 19:24
Nu är jag verkligen inne på paleo. Tänk att något så nyttigt ändå kan vara så gott och smaka sött. Hur bra är det inte? Har väl börjat förstå lite vad sambon pratar om verkar det som. Den här gången blev det chokladbollar.
 
Ingredienser: 
100 g urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
1-2 msk kakao
0,5 dl havregryn
1 msk vatten
1-2 msk kallt kokat kaffe
1 dl kokos, att rulla bollarna i.
 
Gör så här:
Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare till en slät smet. Gör till bollar. Rulla dem i kokos. Förvara sedan i kylskåp.
 
 
 

Chokladmuffins Paleo

14 mars 2016, 19:27
Som jag har skrivit i tidigare inlägg är inte sambon så förtjust i socker och annat "gift" för kroppen. Det blir ju lite tråkigt för mig, eftersom jag tycker om att baka och de mesta, eller ja.. i princip allt jag bakar, innehåller socker av någon form. Har försökt bli lite bättre och även baka något som sambon vill äta. Idag provde jag på mini paleomuffins. (De är faktiskt minimuffins, fast det var svårt att få det på bild). Inspiration hämtade jag
 
 
Ger ca 12-14 st minimuffins eller 8-10 st normalstora muffins.
Ingredienser:
150 g (ca 10-11 st) urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl finmixade pumpakärnor
3 msk kokosolja
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Hela pumpakärnor.
 
Gör så här:
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Mixa dadlarna och äggen med stavmixer eller matberedare. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en fin smet. Fördela smeten i muffinsformar och strö på nötterna Grädda mitt i ugnen, ca 10-12 min. De får gärna vara lite kladdiga i mitten.
 
 
 
 

Mer om socker och dess negativa effekter

Desto fler klipp jag ser och ju mer jag läser på om kolhydrater och socker desto säkrare blir jag på att det verkligen är sockret och överkonsumtionen av socker samt kolhydrater som gör oss sjuka idag. Uttrycket att "feta människor tränar för lite" stämmer inte riktigt. Samma som att det här uttrycket att "jag tränar för att kunna äta vad jag vill" skulle stämma men som inte riktigt gör det. Min fråga är då till er att hur friska vill ni egentligen vara och hur bra vill ni egentligen må? Dem flesta skulle nog svara samma sak på dessa frågor men i och med det vi stoppar i oss så ljuger vi lite för oss själva. Lyssna till exempel på Andreas Eenfeldt föredrag Matrevolutionen. Han är ägare av hemsidan http://www.kostdoktorn.se/ och den tycker jag verkligen ni ska kolla in. Jag förundras över hur vi bestämt tillåter sockret i samhället idag. Man är annorlunda och rent ut sagt tråkig om man inte äter sötsaker. Man blir nästan tvingad till att äta socker och säger man nej så suckar folk bara åt en. Är detta på grund av att alla vet hur dåligt det är men att dem är så sockerberoende att dem själva inte orkar med att göra det en annan har gjort. Att sluta helt med socker. Den svenska avundsjuka talar sitt språktror jag.

 
Jag rent ut sagt älskar programmet PLUS och har gjort det sedan jag var liten. Det kan min mamma skriva under på. Jag lade till exempel tillbaka tvättmedel som hon lagt ner i shoppingvagnen då jag hade hört att just det tvättmedlet var farligt för barn. Blev inget tvättmedel med hem den gången haha och jag vara bara 7 år tror jag. Men tillbaka till sockret. Här testar Mathias Andersson att äta det vi kallar för vanlig mat en hel dag. Bara för att se hur mycket socker han egentligen får i sig. Resultatet dom kommer fram till är helt sjukt och min tanke till resultatet är att hur mycket socker hade det blivit om det här var en "fredagsmysdag"!?
 
 
Den här doktorn diggar jag för han är ärlig rätt igenom och jag vet att många lyssnar på honom. Inte tillräckligt många kanske. Jag har bestämt mig efter alla dessa youtubeklipp att helt undvika socker så inför Påsken så kommer jag dela med mig av några goda Paleo recept på godsaker som går att göra istället för allt godis med en massa socker i. Jag lovar att dom är minst lika goda om inte godare och man blir betydligt mättare av dem jämfört med en massa godis.
 

Motivationen smyger sig tillbaka

Efter Vasaloppet och efter att ha klarat ett så stort mål som ändå Super Klassikern var så tappade jag helt motivationen. Försökte kämpa emot och fortsätta jobba mot nästa mål men det ville sig inte riktigt. Kände bara för att fira Super Klassikern hela tiden haha! Efter att nu gjort lite allt möjligt av helt andra saker än just träning i ca 3 veckor så var jag idag tillbaka i bassängen med Qwarnsveden Triathlon för att ladda om mot nästa mål. Kändes så jävla skönt och just nu smyger sig motivationen tillbaka. Jag tror jag gjort rätt i som ägnat lite tid åt annat ett tag för nu är jag tillbaka! Nu kör vi!
Visa fler inlägg